Locatie || Praktisch

Locatie | Praktisch


COLLEGA'S GEZOCHT!

Vind jij het leuk om onderdeel te zijn van de organisatie van de allereerste editie van dit evenement? Een dag (-deel) vrijwillig helpen met: bijv. chauffeuren, logistieke zaken, begeleiding, communicatie en/of catering? Maar vooral gezellig aan de slag gaan met een team van alleen maar leuke mensen? Krijg gratis en voor niets een (leerzaam) kijkje achter de schermen van het grootse binnenvaartevenement van Zwijndrecht! Los van alle gezelligheid wordt er ook voor gratis hapjes en drankjes gezorgd. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie weet zien we jou op 13 en/of 14 september schitteren in een prachtige vrijwilligerspolo, verzorgd door brandyourwear.com!

Locatie

Op 13 en 14 september bent u tussen 10:00u en 23:00u van harte welkom op het Maasplein, Thorrehoofd, Veerplein en de kade Zomerlust in Zwijndrecht.

51.8177,4.6572

Parkeren

Een groot gedeelte van de Ringdijk in Zwijndrecht wordt gebruikt als Parkeerplaats. Hiervoor zijn voldoende verkeersregelaars aanwezig om dit in goede banen te leiden en u te verwelkomen. Vanaf verschillende locaties worden pendelbussen ingezet. Het gehele evenemententerrein is autovrij.

van Gent layout advertDe verschillende pendelbussen zijn voor de bezoeker gratis te gebruiken. Van Gent Autoverhuur verzorgt dit voor u met speciaal op maat gemaakt vervoer. Ziet u op de Ringdijk een Van Gent busje rijden? Stap dus gratis in en u wordt van uw auto naar het evenemententerrein gebracht!

De organisatie verwacht een gezellige drukte. Kom dus zoveel als mogelijk lekker op de fiets!

 

Entree evenement

U bent van harte welkom om óf via het Veerplein, óf via het Maasplein het terrein binnen te wandelen.

 

GLAS

De Binnenvaartdagen vinden plaats in Zwijndrecht en zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Bij de bestelling van het eerste drankje betaal je een kleine vergoeding van € 1,50 (half muntje) voor een speciaal Binnenvaartdagen-glas, een milieuvriendelijk hardplastic glas dat je het hele festival kunt gebruiken. Een tweede, derde of vierde drankje? Geef het glas af bij de bar, dan krijg je weer een schoongespoeld exemplaar terug. Goed voor ons milieu en bovendien houden we op deze manier het terrein netjes.

Goed om te weten: er zit geen statiegeld op de Binnenvaartdagen-glazen. Neem het glas mee naar huis als souvenir of bewaar voor de volgende dag. Wel zo handig!

 

Consumptiemunten

Voor een ieders gemak, staan er op verschillende locaties op het terrein automaten waar u munten aan kunt schaffen voor de aanwezige horecapunten.
U kunt hier zowel cash betalen als met PIN.

 

Huisregels

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van de evenementenlocatie gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels. Aanwijzingen van het personeel of de daarvoor bevoegde personen, die verband houden met de huisregels, dienen op het festivalterrein en in de directe omgeving te allen tijde stipt opgevolgd te worden. Lees meer»

Lees verder

Programma

Download het programma als PDF

MUZIEKPROGRAMMA BINNENVAARTWINKEL.NL-PODIUM


VRIJDAG 13 SEPTEMBER : 10:00
11:00
11:00
12:00
12:00
13:00
13:00
14:00
14:00
15:00
15:00
16:00
16:00
17:00
17:00
18:00
18:00
19:00
19:00
20:00
20:00
21:00
21:00
22:00
22:00
23:00
DJ AjeN & DJ Marvinski                          
RTV Rijnmond                          
Officiële opening
Dhr. Schrijer & Burgemeester Van der Loo
                         
Dordrechtsch Visscherschkoor
Zwijndrechts Schipperskoor Eb & Vloed
                         
Verena de Ruijter                          
Amazing Stroopwafels                          
Joan + Wim Dalmee                          

Los van bovenstaande artiesten op het podium, zijn er nog veel meer andere zaken te zien, te bezichtigen en activiteiten om aan deel te nemen, zoals onder andere:

Op deze vrijdag worden ook de leerlingen van verschillende scholen zoals het Da Vinci College, het Loket en het Scheepvaart en transportcollege verwacht, evenals de leerlingen van groep 7 en 8 van alle bassischolen in Zwijndrecht en omgeving. Juist voor hen zal het bedrijfsleven óók hun (tent-) deuren openen! 

Uiteraard zijn er gedurende de gehele dag hapjes en drankjes te koop (d.m.v. consumptiemunten) bij de verschillende aanwezige horecatenten. Deze horeca wordt verzorgd door de ondernemers rondom het evenemententerrein.

davinci logo  logoloket  STC logo DeKimDolfijn

MUZIEKPROGRAMMA BINNENVAARTWINKEL.NL-PODIUM


 ZATERDAG 14 SEPTEMBER : 10:00
11:00
11:00
12:00
12:00
13:00
13:00
14:00
14:00
15:00
15:00
16:00
16:00
17:00
17:00
18:00
18:00
19:00
19:00
20:00
20:00
21:00
21:00
22:00
22:00
23:00
DJ AjeN                          
Dordrechtsch Visscherschkoor                          
Bart Mijnster                          
Verena de Ruijter                          
NoNotes                          
Frans Duijts                          

Los van bovenstaande artiesten op het podium, zijn er nog veel meer andere zaken te zien, te bezichtigen en activiteiten om aan deel te nemen, zoals onder andere:

Op deze zaterdag staat de gezelligheid en sfeer nóg meer centraal. De organisatie verwacht met name overdag veel gezinnen en om deze reden zijn er dan ook veel extra kinderactiviteiten georganiseerd. Uiteraard zijn er gedurende de gehele dag hapjes en drankjes te koop (d.m.v. consumptiemunten) bij de verschillende aanwezige horecatenten. Deze horeca wordt verzorgd door de ondernemers rondom het evenemententerrein.

Lifestyle aan de Maas, zaterdag 14 september 2019

LifestyleaandeMaasLos van bovenstaande activiteiten, zal ook het welbekende evenement Lifestyle aan de Maas deel uitmaken van het evenemententerrein. Lees meer »

VIP-avond, zaterdag 14 september 2019


Voor sponsoren en relaties wordt Partyschip De Ameland ingezet op zaterdagavond. Dit gezelschap sluit de Binnenvaartdagen met elkaar af tot 2:00u. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of:   Lees meer »

Binnenvaartmuseum geopend tijdens de binnenvaartdagen in Zwijndrecht

Tijdens de Binnenvaartdagen wordt het historisch varend erfgoed schip de VEERDIENST 3 ingezet als doorlopende veerverbinding tussen Zwijndrecht en het Binnenvaartmuseum in Dordrecht. Tevens is Vereniging de Binnenvaart met een stand aanwezig op het Veerplein in Zwijndrecht.  Lees meer »

Lees verder

Binnenvaartmuseum geopend tijdens de binnenvaartdagen in Zwijndrecht

Binnenvaartmuseum geopend tijdens de binnenvaartdagen in Zwijndrecht

Tijdens de Binnenvaartdagen wordt het historisch varend erfgoed schip de VEERDIENST 3 ingezet als doorlopende veerverbinding tussen Zwijndrecht en het Binnenvaartmuseum in Dordrecht. Tevens is Vereniging de Binnenvaart met een stand aanwezig op het Veerplein in Zwijndrecht.

Het unieke Binnenvaartmuseum is ondergebracht aan boord van de historische duwboot RENE SIEGFRIED, lashbak CGS 6013 en Fransemotor MAROT.

Binnenvaartmuseum luchtDJI 0003 HDRDe gehele historisch vloot van het binnenvaartmuseum

Het museum is steeds in ontwikkeling en schenkt niet alleen aandacht aan de historie van de binnenvaart, maar ook de huidige innovatie komt aan bod. Naast een permanente tentoonstelling, is er elk jaar een nieuw thema. Het huidige thema is: zand- en grindvaart. In de permanente expositie wordt de evolutie van de binnenvaart weergegeven door o.a. de vele fraaie scheepsmodellen en gebruiksvoorwerpen; vanaf de houten zeilvaart tot en met de huidige moderne duwvaart. Voor de oudere bezoekers is het een feest van herkenning en voor de jongere generatie een bron van ontdekking. In de leeszaal kunt u genieten van het uitzicht en onder het genot van een kopje koffie of thee napraten over de binnenvaart. In de aanwezige boekshop zijn talrijke antiquarische en nieuw uitgegeven binnenvaartboeken en tijdschriften te koop. In de stuurhut kunt u als kapitein varen en manoeuvreren door middel van een simulator met een vierbaksduwstel.

De voormalige scheepswerf De Biesbosch heeft bijzondere aandacht, want op deze scheepswerf is de RENE SIEGFRIED in 1963 gebouwd. De zogenaamde Franse motorschepen, zoals de MAROT zijn in het kader van de Marchallhulp op De Biesbosch ontwikkeld, geassembleerd en gebouwd. 

Rene Siegfried 2011De duwboot RENE SIEGFRIED afgemeerd in het Wantij in Dordrecht. Onderdeel van het Binnenvaartmuseum

In een drijvende container, een zogenaamde LASHbak, genaamd CGS 6013, is o.a. het historische achterschip van een houten tjalk De JONGE JACOB te bewonderen. Zij heeft 150 jaar lang verborgen gezonken gelegen in de Dordtse Kil. In de door onszelf ontwikkelde database De Binnenvaartschepen en Binnenvaartapp zijn inmiddels 17.000 schepen en 70.000 foto’s ondergebracht. De binnenvaartapp is gratis te downloaden. Vereniging De Binnenvaart met ca. 3.000 leden wordt sinds 1990 uitsluitend door vrijwilligers  gerund. Trotse enthousiastelingen staan in de startblokken, om u met hun kennis en kunde, rond te leiden door het door hen zelf opgebouwde binnenvaartmuseum. Het binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried en in de Lashbak zijn elke donderdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Gratis toegang!

Locatie: Maasstraat 13, 3313 CR Dordrecht.   www.debinnenvaart.nl

Veerdienst 3De 121 jarige VEERDIENST 3 is varend erfgoed.

Lees verder

VIP-avond zaterdag 14 september

VIP-avond zaterdag 14 september

Voor sponsoren en relaties wordt Partyschip De Ameland ingezet op zaterdagavond. Dit gezelschap sluit de Binnenvaartdagen met elkaar af tot 2:00u.

Tijdens deze boottocht zal er een spectaculair optreden plaatsvinden van de Glitz Party Band!

 

Wij bedanken Partyservice Nederland en Partyschip De Ameland voor de fijne samenwerking!

Sponsoren hebben de mogelijkheid om extra kaarten aan te schaffen. Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

Lifestyle aan de Maas

Lifestyle aan de Maas

LifestyleaandeMaasLifestyle aan de Maas maakt dit jaar op zaterdag 14 september onderdeel uit van de Binnenvaartdagen en is opgezet door Tineke van Best Chique en Erika van J-E woon Beleving. Twee enthousiaste ondernemers met een winkel aan het Maasplein te Zwijndrecht. De reden om Maasplein Zwijndrecht op de kaart te zetten. Ze ondervonden dat veel mensen in Zwijndrecht het Veerplein weten te vinden maar het Maasplein niet kennen.

Raar, want de twee pleinen liggen naast elkaar. De winkel Best Chique is een tweedehands modezaak waarvan de opbrengst gaat naar het goede doel: Stichting Scholenplan Gambia. Meer informatie vindt u op de website van Lifestyle aan de Maas of via www.bestchique.nl 

Lees verder

  • Logos DeBruinLogos DeBruin
  • Logos BuroRUWLogos BuroRUW
  • Logos MaritiemMediaLogos MaritiemMedia
  • Logos Deal1Logos Deal1
  • Logo ondernemersfonds ZwijndrechtLogo ondernemersfonds Zwijndrecht

Copyright © 2019 Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Alle rechten voorbehouden